De Graafschap doet goede zaken in Almere

Gepubliceerd: 18-01-2020 0:01. Bijgewerkt: 20-01-2020 11:25

De Graafschap heeft vrijdagavond goede zaken gedaan met een 0-2 overwinning op bezoek bij Almere City FC. Met de twee winstpartijen in 2020 hebben de Superboeren koploper Cambuur Leeuwarden weer in het zicht.


De eerste helft was het vooral rommelig aan beide kanten. Zowel De Graafschap als Almere City kwamen niet tot echt grote kansen. Na iets meer dan een half uur was Daryl van Mieghem met een schot van achttien meter dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd nipt gekeerd door Almere City-doelman Joshua Smits, die met één vuist blokte. Vlak voor rust kwamen de Superboeren toch op voorsprong. Javier Vet, die als een soort nummer tien speelde, nam een voorzet van Van Mieghem uitstekend aan met links en schoot met rechts de bal gedecideerd in de hoek: 0-1.

Na rust hield De Graafschap de controle over het duel en ging het op zoek naar de 0-2 om het duel in het slot te gooien. Het eerste gevaar kwam vlak na de thee wel van de Flevolanders, die via Ricardo Kip maar net naast schoten. Na een aanval uit het boekje via de rechterkant en een voorzet van Leeroy Owusu was het topscoorder en aanvoerder Ralf Seuntjens die met zijn twaalfde doelpunt van de competitie De Graafschap twintig minuten voor het eind in veilige haven loodste. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld.

Door deze overwinning van De Graafschap en de nederlaag van Cambuur bij TOP Oss, is de achterstand van de Doetinchemse club binnen twee weken geslonken tot slechts twee punten. Aankomende vrijdag neemt De Graafschap het op de eigen Vijverberg op tegen MVV Maastricht. 

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)