De Graafschap denkt aan de derde periode

Gepubliceerd: 08-03-2018 16:03. Bijgewerkt: 08-03-2018 18:06

De Graafschap hoopt vrijdagavond in het thuisduel tegen FC Dordrecht de uitstekende vorm van de afgelopen weken door te zetten. Na de veldslag in Deventer heeft de ploeg een overwinning nodig in de strijd om de derde periode.


"Direct na de wedstrijd hebben we dat afgesloten", blikt trainer Henk de Jong terug op de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen zondag. De Jong prijst de medewerking van de Deventernaren en verlegt daarna gelijk de focus naar zijn eigen team "Dan is het klaar want het gaat om ons eigen clubje hier." Volgens aanvaller Fabian Serrarens ging de blik van de selectie al snel naar FC Dordrecht. "We hebben er even over gesproken, maar niet heel veel, het was meer van buiten af dat mensen er over wilden praten", aldus de aanvaller, die duidelijk is over het doel tegen Dordrecht: "Ik denk dat we niet genoegen kunnen nemen met een punt, we moeten gewoon winnen en dat is alles."

Na de afgelopen speelronde is er weer van alles mogelijk in de derde periode. "Emmen heeft alles in eigen hand", zegt trainer De Jong, die de druk vooral bij de koploper in de derde periode neerlegt. "Als ze twee keer winnen hebben ze hem. Voor ons is het vrijuit spelen en wij moeten er achteraan. Als er wat gebeurt dan gaan we maandag met z’n allen naar Sittard." FC Dordrecht heeft hetzelfde aantal punten behaald in de derde periode en is dan ook een concurrent. Volgens Serrarens is de manier waarop er gewonnen moet worden heel duidelijk: "Zoals altijd, aanvallen en hoog druk zetten."

Zelfde elf namen aan de aftrap.
Tegen FC Dordrecht kiest Henk de Jong voor de tweede wedstrijd op rij voor dezelfde basisopstelling. "De jongens deden het goed", aldus De Jong over zijn elftal. " De groep voelt ook dat we gewoon heel goed kunnen voetballen en dat moet er morgen ook weer uitkomen."

Opstelling:
Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)