De Graafschap deelt punten in donker Oss

Gepubliceerd: 30-08-2019 23:08. Bijgewerkt: 30-08-2019 23:34

De Graafschap heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie kwam na een lange onderbreking door lichtproblemen niet verder dan 0-0 tegen het stugge TOP Oss.


De Graafschap oogde voor rust pover en kwam niet echt in zijn eigen spel tegen een defensief Oss. De eerste echte kans was voor de thuisploeg, nadat Doetinchemmer Giovanni Büttner uit het niets vrij door ging en zijn ploeggenoot de treffer gunde. Ingrijpen van Toine van Huizen voorkwam dat. De Graafschap domineerde zonder tot grote kansen te komen. Mohamed Hamdaoui was nog het dichtst bij een treffer, na een voorzet van Jordy Thomassen schoof de buitenspeler de bal net naast.

Het spelbeeld van de wedstrijd was na rust, met nieuwkomer Branco van den Boomen in het veld, niet anders. Een half uur voor tijd werd de wedstrijd voor twintig minuten stilgelegd, nadat de lichtinstallatie in het stadion voor een gedeelte was uitgevallen. In de slotfase leek De Graafschap alsnog de zege te pakken, maar scheidsrechter Richard Martens floot voor een overtreding van invaller Jasper van Heertum en gaf Oss de vrije trap. Na commentaar op de leiding kreeg trainer Mike Snoei daarom de rode kaart na twee gele prenten.

De Graafschap blijft ondanks het gelijkspel koploper in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven heeft evenveel punten, maar beschikt over een minder doelsaldo. De volgende wedstrijd voor de Doetinchemmers is na interlandperiode tegen Jong Ajax.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)