De Graafschap deelt de punten in Volendam

Gepubliceerd: 20-12-2019 22:12. Bijgewerkt: 20-12-2019 22:45

De Graafschap heeft vrijdagavond de eerste seizoenshelft afgesloten met een gelijkspel in Volendam. De Superboeren knokten zich tot tweemaal toe terug van een achterstand, maar gaven vervolgens ook zelf de voorsprong weg: 3-3.


Voor rust was Volendam voetballend sterk en combineerde de ploeg van trainer Wim Jonk er lustig op los. Toch was De Graafschap het dichtst bij een doelpunt, toen Leeroy Owusu na tien minuten vergat rustig te blijven en de bal overschoot. De thuisploeg nam daarna ook in de score de overhand. Een streep van Jari Vlak bracht FC Volendam halverwege de eerste helft op 1-0. Daryl van Mieghem sloeg na een diepe bal uit het niets toe en maakte 1-1. Die stand stond niet lang op het bord, want nadat Hidde Jurjus goed in de weg stond was de doelman bij de inzet van Gijs Smal alsnog verslagen (2-1). Na een prachtige solo van Mohamed Hamdaoui bracht de dribbelaar de stand via de paal op 2-2.

Na de rust kwam De Graafschap beter in het spel, al was FC Volendam via spits Martijn Kaars dreigend. Hamdaoui krulde bijna de 2-3 binnen, maar zijn inzet spatte uiteen op de deklat. Ralf Seuntjens maakte een half uur voor tijd de 2-3 wel, uit een hoekschop van Van Mieghem kopte de aanvaller bij de tweede paal raak. De Graafschap controleerde, maar na balverlies schoot Francesco Antonucci de bal fraai en ongrijpbaar achter Jurjus. Seuntjens verzuimde in de slotfase de Superboeren nog een zege te bezorgen.

Door dit tiende gelijke spel van het seizoen gaat De Graafschap als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie de winterstop in. Na het trainingskamp in Spanje hervatten de Doetinchemmers het seizoen op 10 januari met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)