Ulft, Netherlands

De Graafschap-cultheld Van de Pavert sluit topamateurs niet uit

Terwijl het nieuwe seizoen net is gestart, is voormalig De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert naarstig op zoek naar een nieuwe club. De geboren Varsselder kwam de afgelopen jaren uit voor PEC Zwolle, NEC en Roda JC, maar mogelijk was de Limburgse club zijn laatste werkgever in het betaald voetbal.
Jasper Hazelaar | 14 augustus 2023 11:40 | Aangepast op 14 augustus 2023 11:40
"Er komt wel wat voorbij, maar dat is ver weg in het buitenland", zegt de 31-jarige Van de Pavert over de belangstelling van clubs. "Dat is gewoon niet te doen met mijn gezin en dus geen optie." Na een moeizaam seizoen bij Roda JC staan de binnenlandse clubs niet in de rij voor de ervaren verdediger. Net als de periode van doelman Hidde Jurjus, werd ook het verblijf van Van de Pavert in Zuid-Limburg geen succes. Hij vocht zich voor de winterstop in de basis, maar na het vertrek van trainer Jurgen Streppel werd het lastig: "Op een gegeven moment kwam er een nieuwe trainer en raakte ik geblesseerd. De tweede seizoenshelft was waardeloos voor mij."

Voor Van de Pavert is het de tweede zomer op rij dat hij naar een club moet zoeken. Vorig jaar werd zijn contract bij De Graafschap niet verlengd en tekende hij uiteindelijk na de start van het voetbalseizoen bij Roda JC. "Maar in de jaren daarvoor was ik altijd heel stabiel en safe", legt Van de Pavert uit, die hoopt dat er binnenkort een betaald voetbalclub uit Nederland aanklopt. "Ik maakte altijd de voorbereiding vanaf dag één mee. Het is dus nu wel even wennen, want ik ben een type dat liever dat meer zekerheid heeft dan risico's neemt."

Meetrainen in de Achterhoek
Voorlopig houdt de ervaren verdediger zijn conditie op peil in de Achterhoek. Eerst trainde hij mee bij AZSV in Aalten, inmiddels is Van de Pavert aangesloten bij het beloftenteam van De Graafschap. "Een contract is niet aan de orde", zegt de verdediger, die sinds zijn debuut in 2010 meer dan 250 wedstrijden speelde voor de Superboeren. "Maar ze willen wel de faciliteiten van het tweede team aanbieden. Ik kan daar iedere dag met de jongens trainen en krachttraining doen voor mezelf. Ik ben alles aan het doen om fit te worden en te blijven. Dat is voor mij het belangrijkste op dit moment."

'Lastige keuze'
Of hij er al over heeft nagedacht dat zijn betaald voetbalcarrière na dertien seizoenen voorbij kan zijn? "Dat zou kunnen", beaamt Van de Pavert. "31 jaar is helemaal in de Keuken Kampioen Divisie al best oud, ik denk dus dat ik niet zoveel te eisen heb, maar je ziet bij topamateurs ook dingen voorbij komen. Wellicht is dat een optie in combinatie met maatschappelijk wat opbouwen, maar het is moeilijk om daar aan toe te geven, want op een ander moment denk je dat je nog wel twee jaar op professioneel niveau kan spelen. Het is een lastige keuze."

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...

Matig De Graafschap wint wel van FC Den Bosch

Na twee nederlagen tegen Brabantse ploegen heeft De Graafschap vrijdagavond op De Vijverberg gewonne...

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van traine...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...