De Graafschap bos in na mislopen promotie

Gepubliceerd: 15-05-2020 13:05. Bijgewerkt: 15-05-2020 15:19

Trainer Mike Snoei heeft de selectie en staf van De Graafschap vrijdag na de uitspraak van het kort geding meegenomen naar het Montferlandse bos bij Didam. Om het mislopen van promotie naar de eredivisie een plek te geven en de frustraties eruit te lopen.

“Ik hoor het niet te zeggen, maar ik ben ook nog op zoek naar de juiste motivatie”, zegt Snoei, die het mislopen van de promotie nog niet heeft geaccepteerd. “Ik heb daar een paar dagen voor nodig, maar ik raak dat wel weer kwijt, en dan zetten we de schouders er weer onder.” De selectie en staf van De Graafschap verzamelde zich vrijdagochtend in Didam voor een bosloop in het Montferlandse bos. “De jongens hadden dit echt nodig om het een en ander kwijt te raken. Ik denk niet dat ze alle frustratie kwijt zijn, maar het helpt wel om met iedereen het bos in te gaan en de kop leeg te maken. Dan gaan we nu een weekend in om maandag weer verder te gaan, om te kijken waar we de pijlen op gaan richten.”

Met Joey Konings en Elmo Lieftink heeft De Graafschap de eerste versterkingen binnen voor, naar nu lijkt, een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik had die twee graag mee de eredivisie ingenomen”, aldus Snoei. “Net als Branco van den Boomen, net als Javier Vet, net als Ralf Seuntjens. Dat zijn ambitieuze knapen die zo graag hadden willen laten zien dat ze uit de voeten kunnen in de eredivisie, maar nu krijgen we die kans niet.” De trainer geeft aan door het hele traject geen vertrouwen meer te hebben in de KNVB. “Ik ben het vertrouwen volledig kwijt”, aldus Snoei. “Ik heb dat ook aan Eric Gudde (directeur betaald voetbal, red.) verteld, maar daar zal hij niet wakker van liggen.”

‘Heel Europa promoveert’
De frustratie van Snoei zit met name in het feit dat in andere Europese landen wel wordt gepromoveerd en gedegradeerd. De rechter benadrukte in zijn uitspraak dat de KNVB evengoed had kunnen beslissen om dit wel toe te laten. “En dan komt Gudde aanzetten met Argentinië, dat ze daar hetzelfde hebben gedaan", aldus de trainer. "Dat geeft al aan dat iedereen eigenlijk de ranglijst heeft gevolgd, en dat Eric dan met het bestuur op eigen houtje iets anders heeft beslist."

Foto: De Graafschap

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)