De Graafschap boekt zesde zege op rij

Gepubliceerd: 13-02-2021 16:02. Bijgewerkt: 15-02-2021 9:22

De Graafschap heeft zaterdagmiddag op de eigen Vijverberg afgerekend met MVV uit Maastricht. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in een 1-0 overwinning voor de Doetinchemmers.


In de eerste helft was De Graafschap de ploeg met het meeste balbezig, wat MVV prima vond. Het eerste schot kwam via De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem die na een verre ingooi van Toine van Huizen opeens de bal voor zijn voeten zag vallen. De hoek tot de goal was echter moeilijk, waarvan MVV-doelman Mike Havekotte eenvoudig kon redden. Vervolgens duurde lang tot er weer een kans te noteren viel. In de 26ste minuut werd Jordy Tutuarima vrijgespeeld door aanvaller Ralf Seuntjens, de aanname van de linkervleugelverdediger was echter niet goed en daardoor kwam Tutuarima niet tot een schot. Even later was het via diezelfde verdediger toch raak. Wederom was het Seuntjens met de steekpass op Tutuarima die voorzette op Van Mieghem, die de bal miste. Julian Lelieveld ving de afgevallen bal op en gaf mee aan Danny Verbeek, die uiteindelijk Tutuarima in staat stelde om zijn eerste doelpunt als prof binnen te schieten: 1-0.

Pas vlak voor rust deed MVV Voor het eerst van zich spreken. Voormalig De Graafschap-speler Sven Blummel zette voor op MVV-aanvoerder Luc Mares, die zag dat De Graafschap-doelman Rody de Boer goed redde op zijn kopbal. MVV zette na rust meer druk op De Graafschap, maar dat resulteerde niet tot kansen. De eerste grote kans van de tweede helft was weer voor De Graafschap en Jordy Tutuarima. Het schot van de vleugelverdediger, na een steekpass van Elmo Lieftink, eindigde op de paal. In de 62ste minuut probeerde Van Mieghem met een geplaatst schot MVV-doelman Havekotte te verschalken, zijn schot eindigde echter ruim naast de goal. Melvin Platje, die inviel, gunde de andere invaller Joey Konings een vrije schietkans, maar de aanvaller wist het buitenkansje niet te verzilveren.

De Graafschap naar tweede plek op ranglijst
Voor De Graafschap was het de zesde overwinning op rij. Daarmee gaat de ploeg van Mike Snoei over Almere City heen en heeft evenveel punten als koploper Cambuur Leeuwarden. Zowel Almere als Cambuur hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld. Voor De Graafschap wacht volgende week zondag de Gelderse derby op bezoek bij NEC.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)