De Graafschap boekt simpele zege bij MVV

Gepubliceerd: 16-08-2019 22:08. Bijgewerkt: 16-08-2019 22:42

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij MVV in Maastricht de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Mike Snoei kende na een lastig begin alsnog een gemakkelijke avond en won met 0-3.


MVV kreeg na vijf minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Shermar Martina liep dwars door de verdediging van De Graafschap heen, maar werd gestuit door doelman Hidde Jurjus. Nadat MVV-doelman Gilles Deusings een vrije trap van Mohamed Hamdaoui nog wist te keren, kopte Toine van Huizen uit de daaropvolgende corner snoeihard raak: 0-1. In de 34e minuut verdubbelde Youssef El Jebli de marge met een snoeihard schot in het dak het doel.

In de saaie tweede helft was de eerste grote kans voor De Graafschap. Mohamed Hamdaoui knalde op de vuisten van MVV-keeper Deusings. Tien minuten voor tijd was het Gavin Vlijter die alleen op Jurjus afkon, maar de Lichtenvoordse goalie redde goed. Het absolute klapstuk was in de negentigste minuut voor Ralf Seuntjens die van net buiten het strafschopgebied Deusings kansloos liet met een prachtige treffer en zo tekende voor de 0-3 eindstand.

De Graafschap staat na de ruime overwinning in Maastricht op de derde plaats in de competitie. Volgende week wacht voor de Superboeren een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)