De Graafschap boekt klinkende overwinning

Gepubliceerd: 22-04-2022 22:04. Bijgewerkt: 23-04-2022 1:13

De Graafschap heeft vrijdagavond een klinkende overwinning geboekt op bezoek bij Helmond Sport. In Noord-Brabant waren de mannen van trainer Jan Vreman goed op schot: 0-4.


De Graafschap schoot prima uit de startblokken en jaagde Helmond Sport fel af. Dat werd na twaalf minuten beloond met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een indraaiende vrije trap van Danny Verbeek werd tegendraads binnengekopt door Jasper van Heertum, die daarbij doelman Mike Havekotte aan de grond genageld liet staan: 0-1. Na die vroege voorsprong zakte de ploeg van Jan Vreman iets in, en kwam Helmond Sport iets meer in balbezit, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Danny Verbeek met een spierblessure. Hij werd vervangen door Basar Önal, die recent zijn eerste profcontract tekende.

Önal toonde vanaf het begin van zijn invalbeurt zijn klasse en zag dat in de 42e minuut beloond worden met een doelpunt: 0-2. De buitenspeler snelde langs alles en iedereen voorbij en prikte de bal achter doelman Mike Havekotte. Zo ging De Graafschap rusten met een ruime voorsprong. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. De Graafschap had het spel volledig in de hand en wist nog twee keer te scoren via Camiel Neghli. De aanvallende middenvelder scoorde met zowel z'n rechter- als linkerbeen en trakteerde de meegereisde supporters op twee prachtige treffers. Daarmee bepaalde hij de eindstand in de blessuretijd op 0-4.

Zo boekt de ploeg van trainer Jan Vreman een prima overwinning en strijdt het nog volop mee voor een ticket voor de play-offs, aangezien directe concurrent NAC Breda in de laatste minuut verloor in eigen huis van FC Dordrecht. De mannen van Vreman komen vrijdag weer in actie, dan tegen Jong PSV. Dan staat de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen op de planning

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)