De Graafschap boekt ingecalculeerd verlies

Gepubliceerd: 19-10-2018 17:10. Bijgewerkt: 19-10-2018 19:40

De Graafschap heeft over het afgelopen seizoen een operationeel verlies geleden van 750.000 euro. De club laat weten dat het tekort over het jaar in de Jupiler League niet als een verassing komt.

“In de eerste divisie zal De Graafschap altijd een operationeel tekort realiseren”, aldus financieel directeur Remon Enting in reactie op het verlies. “Om als club financieel het hoofd boven water te houden, moet De Graafschap eens in de drie jaar in de Eredivisie spelen. Dat is de afgelopen drie jaar gebeurd en het resultaat over die drie seizoenen samen is dan ook per saldo vrijwel nul. Het eigen vermogen aan het eind van het afgelopen seizoen is daarmee gelijk aan drie jaar geleden, maar nog wel negatief.”

De Graafschap verwacht ondanks het verlies in de ‘gezonde’ categorie van de KNVB te blijven. “Door dit negatieve eigen vermogen zouden we door de nieuwe systematiek van de KNVB in de laagste categorie worden ingedeeld, maar er geldt een overgangstermijn en we scoren op andere aspecten voldoende punten om in de ‘gezonde’ categorie te blijven”, aldus Enting.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)