De Graafschap blijft in leven tegen Telstar

Gepubliceerd: 10-05-2018 14:05. Bijgewerkt: 10-05-2018 15:25

De Graafschap heeft donderdagmiddag een prima uitgangspositie overgehouden aan het uitduel tegen Telstar in de play-offs. Na een dramatische eerste helft knokten de Superboeren zich in een tumultueuze tweede helft terug tot een 3-2 verlies.


De Graafschap speelde in de eerste helft erg slecht en had weinig intentie om naar voren te voetballen. Melvin Platje profiteerde na twintig minuten van slecht verdedigen van Kevin van Diermen en scoorde na een lange bal van achteruit met een harde knal in het dak van het doel de openingstreffer. Na een half uur spelen greep de ontevreden trainer Henk de Jong in met een dubbele wissel, waarbij Van Diermen en controlerende middenvelder Frank Olijve naar de kant gingen. Voor rust werd de ploeg echter niet meer gevaarlijk. Wel pakte aanvoerder Sven Nieuwpoort in de slotfase van de eerste helft nog zijn tweede gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de return op de Vijverberg.

In de tweede helft scoorde Telstar-topscorer Andrija Novakovich na tien minuten spelen beheerst de 2-0. De Graafschap leek verslagen, maar knokte zich alsnog terug. Na een geweldige rush van rechtsback Myenty Abena kon Daryl van Mieghem van dichtbij de 2-1 binnen tikken. Drie minuten later maakten de Superboeren zelfs de gelijkmaker toen Fabian Serrarens na een voorzet van Mark Diemers de 2-2 binnen kopte. Een vrije trap van Mohamed Hamdaoui, waarbij doelman Filip Bednarek niet vrijuit ging, bepaalde de eindstand op 3-2. In de slotfase kreeg Telstar-verdediger Toine van Huizen ook nog zijn tweede gele kaart.

De Graafschap heeft door het 3-2 verlies een prima uitgangspositie gecreëerd voor de return. De wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap in Doetinchem begint zondagmiddag om 12:30 uur en is live te volgen op Optimaal FM.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)