De Graafschap blijft in gesprek met de KNVB

Gepubliceerd: 25-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 25-05-2020 14:22

De mogelijke compensatie voor De Graafschap en Cambuur Leeuwarden vanuit de KNVB moet worden betaald uit het solidariteitsfonds. Na het mislopen van promotie en het verliezen van een kort geding, troffen vertegenwoordigers van de clubs en de bond elkaar maandag voor een gesprek.

“Volgens de betrokken partijen was er sprake van een constructief overleg”, zo laat een woordvoerder van de KNVB weten. De Graafschap en Cambuur willen compensatie ontvangen voor het mislopen van promotie naar de eredivisie. Duidelijk is geworden dat een eventuele tegemoetkoming moet komen uit een solidariteitsfonds van de KNVB. In dat fonds zitten naast de bond ook de voetbalclubs. Welk bedrag de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie daarbij tegemoet kunnen zien, is nog onbekend. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp liet namens De Graafschap eerder weten 2,5 miljoen euro mis te lopen door niet in de eredivisie uit te komen.

De komende dagen wordt verder gewerkt aan het plan voor compensatie. Daarnaast hebben De Graafschap en Cambuur Leeuwarden na het verloren kort geding tegen de beslissing van de KNVB nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Ook staat er op 18 juni een ledenvergadering van de voetbalbond gepland, waar betaald voetbalclubs met elkaar in gesprek kunnen over de situatie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)