De Graafschap blijft in de eerste divisie

Gepubliceerd: 15-05-2021 21:05. Bijgewerkt: 15-05-2021 22:05

De Graafschap speelt ook komend seizoen in de eerste divisie. Het eerste duel in de play-offs werd zaterdagavond met 2-3 verloren tegen Roda JC waardoor het seizoen voor de Doetinchemmers erop zit.


Na balverlies van Daryl van Mieghem counterde Roda JC naar de openingstreffer. Dylan Vente werd door Patrick Pflücke in stelling gebracht en schoot beheerst de 1-0 binen. Twee minuten later was het alweer gelijk, toen Van Mieghem op aangeven van Roland Baas de 1-1 scoorde. De flankaanvaller van De Graafschap werd na een klein half uur weer gevaarlijk. Hij schoot echter op de vuisten van Jan Hoekstra. De ploeg van trainer Mike Snoei kwam voor rust alsnog op voorsprong toen Ted van de Pavert op aangeven van Clint Leemans binnenkopte: 2-1.

Roda JC drong na rust iets meer aan, maar het eerste moment was voor de thuisploeg. Tot drie keer toe kreeg onder meer Ralf Seuntjens de bal niet voorbij doelman Hoekstra. Thijmen Goppel tekende op zeer fraaie wijze voor de gelijkmaker. Hij wipte de bal uit een lange bal in één keer over doelman Rody de Boer heen. Diezelfde Goppel was drie minuten later attent bij de tweede paal en schoot de 2-3 binnen. De Graafschap wisselde vervolgens aanvallend, maar werd behalve een schot van Van de Pavert niet echt meer gevaarlijk.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)