De Graafschap blij met Luuk de Jong-tonnen

Gepubliceerd: 02-07-2019 11:07. Bijgewerkt: 02-07-2019 12:19

De Graafschap houdt een bedrag van rond de 400.000 euro over aan de transfer van PSV-aanvaller Luuk de Jong naar Sevilla. De club is blij met de deels ingecalculeerde opleidingsvergoeding voor de oud-Superboer, waarvan een gedeelte wordt ingezet voor het spelersbudget.

“Wat ik kan aangeven is dat een deel teruggaat naar investeerders in de jeugdopleiding”, zo geeft manager voetbalzaken Peter Hofstede aan. “Een gedeelte gaat ook naar het eigen vermogen. Dan blijft er nog een gedeelte over om te investeren in de spelersgroep.” Welk bedrag Hofstede uiteindelijk in mag zetten voor het aantrekken van nieuwe spelers is niet duidelijk. “Dat gaan we rustig bekijken als we het exacte bedrag weten. Het is niet zo dat we nu drie spelers gaan halen. Misschien is dit wel handig als je iets extra’s wilt gaan doen.” Door het vertrek van Fabian Serrarens, die zich richt op een club in het buitenland, en aanstaande verkopen van Youssef El Jebli en Delano Burgzorg is de club op zoek naar aanvallende versterking.

Met name de transfer van Burgzorg, die al werd gespot op een Italiaans vliegveld en wordt gelinkt aan Serie B-club Spezia, lijkt een kwestie van handtekeningen zetten. Zo komt er, met het bedrag van De Jong en de waarschijnlijke transfer van smaakmaker El Jebli, ongeveer een miljoen euro richting Doetinchem. “Ik denk dat we een hele blije financieel directeur hebben”, aldus Hofstede. “Wij hebben altijd te maken met verplichtingen uit het verleden, dus we kunnen langzaam bezig gaan om dit terug te brengen, maar voorlopig hebben we het geld nog niet binnen.”

Foto: Sevilla FC

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)