De Graafschap blij met loyale supporters

Gepubliceerd: 17-06-2021 15:06. Bijgewerkt: 17-06-2021 15:04

De verkoop van seizoenkaarten bij De Graafschap loopt, ondanks het dramatische einde van het afgelopen seizoen, volgens Hans Martijn Ostendorp boven verwachting goed. De algemeen directeur kan niet wachten op het zien van een goed gevulde Stadion De Vijverberg.


"Ik heb zelf nu ook ruim een seizoen in zo'n lege klankkast gezeten, dat is ook helemaal niets aan", geeft Ostendorp aan. De directeur was blij toen vorige week bekend werd dat alle supporters onder voorbehoud weer in het stadion mogen: "Dat is volgens mij waar we allemaal naar uitgekeken hebben en dat gaat hier vanaf het begin van het seizoen weer gebeuren." Voor het aankomende seizoen hoopt de algemeen directeur dat elke thuiswedstrijd weer voor een avond vol entertainment zal zijn en dat het weekend van de Achterhoek afgetrapt gaat worden op De Vijverberg: "Biertje, braadworst, wedstrijd kijken en samen nog even napraten. Hoe gaaf is dat?"

Het aantal verkochte seizoenkaarten ligt op dit moment rond de vijfduizend, hiermee ligt De Graafschap op schema om het aantal van vorig jaar te overtreffen. Ostendorp had dit na het mislopen van promotie niet direct verwacht: "Dat geeft ook de loyaliteit en ongelofelijke trouw van onze supporters aan." De algemeen directeur laat weten dat ongeveer de helft van de seizoenkaarthouders bij het verlengen van hun kaart hebben afgezien van compensatie. Ostendorp verwacht niet dat het presenteren van Reinier Robbemond de kaartverkoop extra gaat bevorderen: "Ik denk wel dat het goed is dat we een naam voor de groep hebben kunnen zetten die de Vijverberg kent."

Zelfde budget

Vlak na de laatste wedstrijd van het seizoen kon Ostendorp nog niks vertellen over de budgettering voor aankomend seizoen. Inmiddels is duidelijk dat deze ongeveer gelijk blijft. "Ik denk niet dat het veel hoeft te verschillen met verleden jaar", laat de voormalig burgemeester weten. "We kijken met gezond vertrouwen naar volgend jaar." Inmiddels is de teleurstelling volgens Ostendorp weggezakt en is er een positief gevoel ontstaan richting aankomend seizoen: "Kijk naar hoe de seizoenkaarten lopen en hoe trouw de sponsoren aan de club blijven. Het commercieel resultaat ziet er ook heel behoorlijk uit."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)