De Graafschap blameert zich in Werkendam

Gepubliceerd: 20-09-2017 0:09. Bijgewerkt: 20-09-2017 2:02

De Graafschap is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds drie jaar de tweede ronde van de KNVB-Beker te bereiken. In Werkendam verloor de ploeg van De Jong na strafschoppen van amateurclub Kozakken Boys.

De Graafschap had het lastig tegen de tweededivisionist uit Werkendam. De Superboeren hadden de bal maar deden daar nagenoeg niks mee. De Doetinchemmers brachten Kozakken Boys in de wedstrijd en gaven een vrije trap weg die door Mahmut Sönmez werd binnengeschoten. Kozakken Boys kreeg meer geloof in een bekerstunt en troefde de Superboeren zo nu en dan op strijdlust af.

In de tweede helft kwam De Graafschap iets beter uit de kleedkamer, maakte het ook gelijk maar werd dat doelpunt afgekeurd. Sjoerd Ars knikte de Doetinchemmers na iets meer dan een uur alsnog op gelijke hoogte. De Graafschap zocht daarna de winnende, maar was niet bij machte die ook daadwerkelijk te maken. Fabian Serrarens trof vijf minuten voor het einde nog de paal. In de matige verlenging werd er ook niet gescoord. Aanvoerder Sven Nieuwpoort en invaller Tim Keurntjes verzuimde hun strafschop binnen te schieten, Kozakken Boys nam de penalty's beter en plaatste zich zodoende voor de tweede ronde van de KNVB-Beker. 

Door dit verlies is het de Doetinchemmers niet gelukt om voor het eerst sinds 2014 de volgende bekerronde te behalen. Vrijdag gaat De Graafschap in de Jupiler League alweer op bezoek bij FC Volendam. 

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)