De Graafschap bindt TOP Oss aan zegekar

Gepubliceerd: 29-01-2021 22:01. Bijgewerkt: 29-01-2021 23:47

De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis weten af te rekenen met TOP Oss. In de slotfase werd het nog hachelijk voor de Doetinchemmers, maar de ploeg van Mike Snoei wist stand te houden: 2-1. 


In de eerste helft was het leeuwendeel van het balbezit voor de Superboeren, zonder daarbij in de openingsfase heel gevaarlijk te worden. In de twintigste minuut opende De Graafschap echter wel de score via aanvaller Joey Konings. Een verre ingooi van Toine van Huizen viel op de zestienmeter voor Konings. De aanvaller twijfelde geen seconde en schoot de bal met een omhaal tegen de touwen. Na de openingsgoal bleef De Graafschap het beste van het spel en het meeste balbezit houden. In de 39ste minuut was wederom Konings nog het dichts bij de tweede goal voor de thuisploeg, toen hij wederom na een lange ingooi een omhaal probeerde. Die inzet werd echter goed gepakt door TOP Oss-doelman Bo Geens. Vlak voor rust was TOP Oss dicht bij de gelijkmaker toen rechtsback Joshua Sanchez vanaf vijf meter vrij kon inschieten. Zijn schot werd echter met de voet gekeerd door De Graafschap-doelman Rody de Boer.

In de tweede helft opende TOP Oss wat beter en probeerde het De Graafschap terug te dringen. De eerste grote kans in de tweede helft was echter direct raak en wel voor de Doetinchemmers. Debutant Clint Leemans schoot de bal, na een steekpass van Danny Verbeek, via doelman Geens tegen de touwen: 2-0. Vervolgens duurde het lang voordat er weer een grote kans te noteren viel. In de slotfase kwam TOP Oss uit het niets terug in de wedstrijd na een fout van doelman Rody de Boer tekende Mart Remans voor de 2-1. TOP Oss bleef aandringen, maar wist niet meer te scoren. In de laatste minuut van de blessuretijd was Ralf Seuntjens dicht bij de 3-1, maar zijn schot belandde op de paal.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)