De Graafschap bindt Burgzorg en Tutuarima

Gepubliceerd: 26-03-2019 16:03. Bijgewerkt: 26-03-2019 16:34

De Graafschap heeft de opties in de contracten van Jordy Tutuarima en Delano Burgzorg gelicht. De Doetinchemse eredivisionist heeft daarentegen de contracten van Robert Klaasen en Sven Nieuwpoort formeel opgezegd.

"We zijn nu ook aan het kijken om deze spelers langer aan de club te binden", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede over Burgzorg en Tutuarima. Amsterdammer Burgzorg maakt na de winterstop indruk. De 20-jarige aanvaller veroverde een basisplaats en maakte afgelopen week zijn debuut voor het Nederlands elftal onder 20 jaar. Linksback Tutuarima is het gehele seizoen al zeker van een basisplek in het elftal van scheidend trainer Henk de Jong.

Het voor 1 april formeel opzeggen van de contracten is wettelijk verplicht om te voorkomen dat aflopende contracten automatisch worden verlengd. Nieuwpoort begon het seizoen als basisspeler en aanvoerder, maar verloor zijn plek centraal in de verdediging aan Bart Straalman en leverde in de winterstop zijn aanvoerdersband in. De Graafschap kan in een later stadium altijd weer in gesprek met de spelers waarvan het contract formeel is opgezegd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)