De Graafschap beperkt schade tegen Ajax

Gepubliceerd: 15-05-2019 22:05. Bijgewerkt: 15-05-2019 22:58

De Graafschap heeft woensdag de schade enigszins kunnen beperken in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen met 1-4 en kroonden zich daarmee tot kampioen van Nederland.


Voor De Graafschap stond er niets meer op het spel. Ajax, dat al officieus kampioen, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Dusan Tasic trof de vuisten van doelman Nigel Bertrams. Ajax domineerde, kreeg meer kansen met Donny van de Beek en Frenkie de Jong, maar moest wachten op de voorsprong. Voormalig De Graafschap-speler Lasse Schöne krulde tien minuten voor rust 0-1 binnen. Youssef El Jebli deed al snel wat terug en schoof de bal beheerst onder André Onana door: 1-1. Nico Tagliafico maakte op slag van rust 1-2 na een solo van Hakim Ziyech.

Na de thee bleef de wedstrijd lang in evenwicht. Zo’n twintig minuten voor het einde torpedeerde Azor Matusiwa de opkomende De Jong, die door de middenvelder naar de grond werd gehaald. De daaropvolgende strafschop werd door Dusan Tadic feilloos afgemaakt (1-3). De wedstrijd was daarna echt gespeeld, al maakte diezelfde Tadic er vlak voor het einde nog 1-4 van met een hard schot.

De Graafschap sluit met deze nederlaag het seizoen af als nummer zeventien van de eredivisie en stuit daardoor in de play-offs op Cambuur, de club waar trainer Henk de Jong volgend seizoen trainer is. Zondag wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Leeuwarden.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)