De Graafschap benut kansen niet en verliest

Gepubliceerd: 02-04-2019 23:04. Bijgewerkt: 02-04-2019 23:19

De Graafschap heeft het dinsdagavond nagelaten om drie belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie. De Superboeren verloren in de Euroborg met 1-0 van FC Groningen.


De Graafschap was vanaf begin af aan beter en drukte dat direct uit in de kansen. Javier Vet schoot in het zijnet en Charlison Benschop net naast. Een paar minuten later liet Vet een nieuwe kans liggen, hij schoot hard en hoog over. De thuisploeg liet zich sporadisch zien, met name via Ritsu Doan. De Japanner schoot namens de thuisploeg over. Na een goede combinatie met Azor Matusiwa kon Benschop scoren, maar hij lepelde de bal net iets te zacht over doelman Sergio Padt. Voor rust werd een goal van FC Groningen nog terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust bleef De Graafschap jagen op de openingsgoal, maar was de wedstrijd wel iets meer in evenwicht. Kaj Sierhuis schoot voor Groningen over en Benschop deed datzelfde voor de Superboeren met zijn kopbal. Een kwartier voor tijd opende Groningen dan wel de score: uit een hoekschop bleef de bal liggen voor de voeten van Mike te Wierik, die aanhaalde en zijn schot van richting zag veranderen. Invaller Paul Gladon was de doelpuntenmaker. Een slotoffensief van De Graafschap zorgde niet voor een goal.

Door deze nederlaag laat De Graafschap in paar dagen tijd zes duren punten liggen in de strijd tegen degradatie, na de nederlaag van eerder tegen Heracles Almelo. Zaterdag komt AZ naar De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)