De Graafschap behoudend tegen koploper PSV

Gepubliceerd: 09-11-2018 16:11. Bijgewerkt: 09-11-2018 16:26

De Graafschap houdt in de thuiswedstrijd tegen PSV vast aan de behoudende tactiek van het verloren duel tegen AZ. Hoewel trainer Henk de Jong graag spektakel biedt op de eigen Vijverberg, ziet hij geen kansen om dit tegen de ongeslagen koploper van de Eredivisie te doen.


“Het gaat tegen mijn principes in, maar die moet ik overboord zetten”, aldus trainer Henk de Jong over de behoudende tactiek op de eigen Vijverberg. “Het gaat om de club, we moeten zien dat we overleven en in de Eredivisie blijven. Ons publiek weet het, iedereen die een beetje normaal over voetbal denkt staat erachter, dus zo moeten we het doen.” Hidde Jurjus zag dat zijn ploeg tegen AZ beter stond met de verdedigende tactiek: “We kunnen wel beginnen met goals willen maken, maar dat is verkeerd gedacht”, vindt de doelman. “In eerste instantie moeten we proberen geen goals tegen te krijgen.”

De wedstrijd tegen zijn eigenlijke werkgever doet Jurjus terugdenken aan de scrimmage tijdens de 3-6 nederlaag in het vorige Eredivisie-seizoen van De Graafschap. “Dat was een mooi moment, dat heeft iedereen wel onthouden”, aldus de doelman uit Lichtenvoorde, die desondanks lering wil trekken uit het duel. “Het was wel tekenend, want we verloren alsnog. Maar we hebben er heel veel strijd in gestopt en dat is wat we zaterdag ook moeten doen.” Trainer De Jong hoopt op een lelijke 1-0 overwinning: “Dat zou ik veel liever hebben dan een 3-6 overwinning voor de tegenpartij.”

Vervanger voor Olijve
De Graafschap moet door de neusbreuk van middenvelder Frank Olijve noodgedwongen de opstelling wijzigen. “Daar gaan we iemand anders neerzetten”, aldus De Jong, die zijn opstelling nog niet wil prijsgeven. Wel hoopt de trainer op meer aanvallende impulsen dan tegen AZ: “We moeten het tegenhouden en dat gaan we ook doen, maar we moeten zelf wel wat creëren.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Bakker, El Jebli; Serrarens, Narsingh.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)