De Graafschap beducht voor Jong Ajax

Gepubliceerd: 10-12-2020 17:12. Bijgewerkt: 10-12-2020 17:21

De Graafschap neemt het vrijdagavond op de eigen Vijverberg op tegen Jong Ajax. Vorig seizoen werd na een inhaalrace een 3-2 overwinning over de streep getrokken en ook dit jaar verwachten de Superboeren een lastig duel.


"Ze hebben fantastische spelers, jonge talenten die heel goed kunnen voetballen en het ons ook lastig kunnen maken", vindt verdediger Jasper van Heertum, die vorig seizoen met een fraaie goal de aansluitingstreffer maakte. Trainer Mike Snoei is ook beducht voor de jonge Amsterdammers: "De manier waarop ze onlangs Cambuur Leeuwarden in de eindfase opzij hebben gezet, was heel knap. Ze hebben veel kwaliteit. Veel jonge jongens, maar laat je ze voetballen, dan kun je echt in de problemen komen. Het is een lastige kluif."

Verdediger Van Heertum moest het dit seizoen vooralsnog vooral stellen met invalbeurten en is daarom niet tevreden over zijn seizoen tot nog toe: "Ik had toch wel verwacht meer minuten te maken. De laatste periode speel ik steeds meer en ik hoop dat dat de komende periode nog meer wordt. In mijn invalbeurt tegen FC Eindhoven heb ik het goed gedaan en tegen MVV speelde ik ook goed. Het is nu aan de trainer om de keuze te maken."

Coronazorgen
Vanwege griep bij Ted van de Pavert lijkt Van Heertum vrijdagavond te starten. Voor Johnatan Opoku en Mohamed Hamdoui komt het duel vrijdagavond te vroeg. Grootste zorgen voor Snoei komen echter door de coronauitbraak binnen zijn selectie, waardoor de oefenmeester vijf spelers miste tegen MVV. Doelman Rody de Boer trainde deze week weer met de groep, maar is net als aanvaller Joey Konings een vraagteken. Het duel met Jong Ajax komt zeker nog te vroeg voor linksback Jordy Tutuarima.

Vermoedelijke opstelling: De Boer (Van den Dam); Lelieveld, Van Huizen, Van Heertum, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Verbeek, Seuntjens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)