De Graafschap beducht voor FC Eindhoven

Gepubliceerd: 31-01-2020 11:01. Bijgewerkt: 31-01-2020 11:38

De Graafschap neemt het vrijdagavond op tegen FC Eindhoven, de voormalige club van middenvelder Branco van den Boomen. Trainer Mike Snoei is op zijn hoede voor de ploeg die het vorige week eredivisionist FC Utrecht erg lastig maakte in de beker.

"Ik denk dat Utrecht ook niet van plan was er een lange avond van te maken", aldus Snoei. "Als je dan ziet dat ze pas na strafschoppen naar huis konden, heeft Eindhoven het de eredivionist erg lastig gemaakt. Dat is voor ons een waarschuwing om deze ploeg heel serieus te nemen." Voor middenvelder Van Den Boomen is het de eerste keer dat hij terugkeert in het Jan Louwers-stadion na zijn overgang naar Doetinchem: "Het wordt wel een speciaal potje, bij de club waar ik drie jaar heb gespeeld. Het is een mooie club om een doorstart te maken en waar ik mezelf heb kunnen ontwikkelen. Ik ben hen dankbaar."

Volgens Van Den Boomen is Eindhoven met name sterk in de voorhoede: "Ze hebben voorin jongens die het verschil kunnen maken. Maar krijgen ook veel tegengoals tegen, dus zaak voor ons om daar meer aan toe te voegen." De middenvelder vindt het jammer dat er geen De Graafschap-supporters bij zijn in Eindhoven. "Zij zijn onze twaalfde man. Ik heb bij Eindhoven op lopen scheppen over dat hun support echt niet normaal is. Maar ik begrijp hun standpunt en het is jammer dat ze er niet bij zijn."

Tutuarima en Hamdaoui gepasseerd
Snoei passeert verdediger Jordy Tutuarima en aanvaller Mohamed Hamdaoui. In hun plaats spelen linksback Roland Baas en middenvelder Stef Nijland. Daarnaast keert Javier Vet terug van een schorsing en is Ted van de Pavert weer fit, nadat hij vorige week ziek uitviel in de warming up.

Opstelling:
Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Breinburg, Van den Boomen, Vet; Van Mieghem, Seuntjens, Nijland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)