De Graafschap alsnog naar de play-offs

Gepubliceerd: 06-05-2022 21:05. Bijgewerkt: 06-05-2022 23:15

De Graafschap heeft zich vrijdagavond op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog geplaatst voor de play-offs. De Doetinchemmers speelden zelf met 1-1 gelijk bij Jong Ajax, maar starten maandag alsnog aan de nacompetitie omdat Almere City de periodetitel niet won.


Het meeste balbezit was in de beginfase voor De Graafschap, maar de eerste kans was na tien minuten voor de thuisploeg. Jong Ajax-aanvaller Mohammed Ihattaren schoot vanaf de achterlijn op goal. Het schot was niet lastig genoeg om doelman Hidde Jurjus in verlegenheid te brengen. Sam Hendriks werd door een hakbal van Mees Kaandorp in stelling gebracht. Jong Ajax-keeper Jay Gorter was op uit zijn goal om een kans te voorkomen. Grote kansen waren schaars voor rust, ook schoten van Giovanni Korte en Ihattaren zorgden niet voor groot gevaar. Vijf minuten voor rust werd Kian Fitz-Jim diep gestuurd, maar de jonge Ajacied week te ver uit naar de zijkant.

De Graafschap-aanvaller Hendriks creëerde vlak na rust een grote kans voor zichzelf, van dichtbij had hij het vizier niet op scherp staan. Na 55 minuten was het uit een corner wel raak toen Jeffry Fortes de bal fraai via de binnenkant van de paal binnen kopte: 0-1. Korte omspeelde even later de doelman, maar kon de bal niet in het open goal krijgen. Jurjus stond paraat bij een goede kans voor Gabriel Misehouy, maar tien minuten voor tijd werd het alsnog gelijk. De doelman bracht nog redding op de eerste poging, maar de rebound van Ar'Jany Martha was wel raak. Jong Ajax kreeg daarna grote kansen, maar Jurjus, de paal en de lat bleken een sta-in-de-weg.

Omdat Almere City in eigen huis verloor tegen Jong AZ, grijpen de Flevolanders naast de periodetitel. Daardoor geeft de negende plek op de ranglijst van De Graafschap recht op deelname aan de play-offs. De nacompetitie gaat maandagavond van start voor de ploeg van trainer Jan Vreman. Dan wacht op De Vijverberg een ontmoeting met FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)