De Graafschap afgetroefd door Jong Ajax

Gepubliceerd: 16-03-2018 22:03. Bijgewerkt: 16-03-2018 22:42

De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-4 verloren van Jong Ajax. De beter voetballende Amsterdammers namen na een rode kaart en een penalty afstand van de Superboeren.


In de beginfase werd De Graafschap overlopen door Jong Ajax. Na drie minuten schoot linksback Boy Kemper nog op de vuisten van doelman Filip Bednarek, maar in de rebound tekende spits Kaj Sierhuis voor de 0-1. De Superboeren kregen geen grip op de gasten en zagen dat Jong Ajax meerdere malen gevaarlijk werd. Na een klein half uur kwam De Graafschap pardoes op gelijke hoogte. De snelle Daryl van Mieghem werd door Sjoerd Ars weggestuurd, omspeelde de doelman en tekende met een bekeken schuiver voor de 1-1. Ars miste vlak voor rust nog een enorme kans op 2-1.

Net als in de eerste helft, scoorde Jong Ajax al vroeg na het eerste fluitsignaal in de tweede helft. Sierhuis maakte de bal in het strafschopgebied van De Graafschap vrij en schoot beheerst de 1-2 binnen. Na 78 minuten scoorde Youssef el Jebli op aangegeven van de opstormende Myenty Abena de gelijkmaker. Breekpunt in de wedstrijd bleek een penalty na een overtreding van aanvoerder Sven Nieuwpoort. De verdediger kreeg rood en Sierhuis maakte uit de strafschop zijn derde van de avond. Nadat Abena zijn tweede gele kaart kreeg voor een duw, maakte Che Nunnely ver in de blessuretijd uit een counter de 2-4.

Door de nederlaag zakt De Graafschap op de competitie een plekje naar de zevende plaats op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg van trainer Henk de Jong op bezoek bij NEC in Nijmegen.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)