De Graafschap afgestraft door sc Heerenveen

Gepubliceerd: 06-10-2018 23:10. Bijgewerkt: 07-10-2018 11:59

De Graafschap is zaterdagavond in eigen huis snoeihard onderuit gegaan tegen sc Heerenveen. Al na de eerste helft stond er 0-4 op het scorebord, een tiental Superboeren kon na rust de 0-5 niet voorkomen.


Hoewel de wedstrijd in de beginfase redelijk in evenwicht was, raakten de Superboeren het na de eerste tegengoal volledig kwijt. Sam Lammers draaide zich knap vrij van twee man en schoot wonderschoon in de bovenhoek raak. De 0-2 viel nog geen drie minuten later, toen wederom Lammers met een stiftje volledig vrij doel trof. Michel Vlap profiteerde even later van slecht verdedigen bij De Graafschap en maakte met een bekeken schot 0-3. Vlak voor rust maakte Vlap er met een wippertje zelfs 0-4 van.

Na rust wilde De Graafschap de schade beperken en bracht trainer Henk de Jong verdediger Javier Vet voor aanvaller Jordy Thomassen. De volgende domper volgde al snel, toen middenvelder Erik Bakker na 51 minuten rood kreeg voor een overtreding op de doorgebroken Vlap. Alleen Daryl van Mieghem was nog eenmaal dreigend voor De Graafschap. Heerenveen hoefde al lang niet meer, al beloonde Jizz Hornkamp zijn invalbeurt na een fout van Bart Straalman in de slotfase met een doelpunt: 0-5.


Door deze harde nederlaag zakt De Graafschap naar de vijftiende plek in de Eredivisie en staat het net boven de degradatiestreep. Over twee weken, na de interlandperiode, gaan de Doetinchemmers op bezoek bij concurrent Fortuna Sittard.

Foto: Joop Kappert/De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)