De Graafschap accepteert straf voor NEC-uit

Gepubliceerd: 24-10-2019 16:10. Bijgewerkt: 24-10-2019 16:22

De Graafschap heeft een boete van 7.500 euro en een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek opgelegd gekregen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk in het uitduel met NEC. De Doetinchemse voetbalclub accepteert de strafeis.

“Ik baal er enorm van, maar ik heb weinig argumenten om de tuchtcommissie te overtuigen”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp in reactie op de straf. “Ik kan wat vinden van de hoogte van de straf, maar we waren gewaarschuwd. Ik begrijp een deel van de boodschap van de supporters heel goed, maar vuurwerk is niet de oplossing.” Eerder dit seizoen moest vak 22 op De Vijverberg al leeg blijven nadat in de nacompetitiewedstrijden tegen Cambuur Leeuwarden en Sparta vuurwerk werd afgestoken. Ook kreeg de club toen een boete van 15.000 euro opgelegd die door supporters werd betaald.

Voor de voorwaardelijke straf naar aanleiding van het duel met NEC, een wedstrijd zonder uitsupporters, geldt een proeftijd van twee jaar. “Ik hoop dat supporters vuurwerk de komende periode echt thuis houden”, zegt Ostendorp, die inmiddels contact heeft gehad met Brigata Tifosi, de supportersgroep die de actie organiseerde. “Deze boete betalen we, maar het helpt ons enorm als het de komende periode niet meer gebeurd.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)