De Graafschap accepteert straf van KNVB

Gepubliceerd: 10-08-2018 10:08. Bijgewerkt: 10-08-2018 10:23

De Graafschap is bestraft voor de sfeeracties in de uit- en thuiswedstrijd in de nacompetitie tegen Almere City. De Doetinchemse voetbalclub moet onder meer een geldboete van 15.000 euro betalen.

“Ik weet dat het niet mag, vuurwerk in stadions, en daar staat dan een straf tegenover”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Over de hoogte daarvan kan je discussiëren, maar ik ben in ieder geval blij dat supporters het vuurwerk niet op het veld gooiden. Er zit een verschil tussen het bekogelen van doelmannen en het gebruiken van vuurwerk voor sfeer.” Naast de geldstraf is de voorwaardelijke straf die De Graafschap boven het hoofd hing, het spelen van een wedstrijd zonder publiek, met een jaar verlengd.

Zowel voor de uit- als de thuiswedstrijd tegen Almere City kreeg de Doetinchemse voetbalclub een boete van 7.500 euro opgelegd. In beide duels werd door supporters van De Graafschap vuurwerk afgestoken. “Ik vind de sfeeracties heel erg mooi, maar die kunnen wat mij betreft net zo mooi zijn zonder vuurwerk”, besluit Ostendorp, die aangeeft dat de club alles in het werk stelt om het gebruik van vuurwerk uit te bannen.

Foto: REGIO8 (archief, Almere-Graafschap)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)