De Graafschap aast op revanche tegen NEC

Gepubliceerd: 25-09-2020 16:09. Bijgewerkt: 25-09-2020 16:53

De Graafschap neemt het zondagmiddag op de eigen Vijverberg op tegen het NEC van trainer Rogier Meijer. De ploeg van trainer Mike Snoei heeft de smadelijke 7-3 nederlaag tegen Jong AZ van maandag uitgebreid geanalyseerd en wanhoopt niet.


"Deze jongens die na de wedstrijd tegen Roda JC (4-0 winst, red.) nog opgehemeld werden, die kunnen nog steeds heel aardig voetballen", aldus Snoei. "Dat is een hele goede groep en ben ik heel blij mee. Die gaan zondag proberen dat weer recht te zetten." Linksback Jordy Tutuarima speelde maandagavond een ongelukkige wedstrijd tegen Jong AZ en beseft dat het zondag beter moet: "De nederlaag was gewoon klote en niet De Graafschap-waardig. Het was zeker niet mijn beste wedstrijd en dat trek ik me ook aan. Als we zondag winnen staan we er gewoon weer goed op."

Volgens trainer Mike Snoei hebben de Nijmegenaren een goede ploeg staan: "Ze hebben een ploeg met een aantal routiniers erbij zoals Rens van Eijden en Jordy Bruin. Dat zijn prima spelers en ze hebben ook nog een hele aardige spits met Rangelo Janga. Dat is gewoon een uitstekende selectie." Ook Tutuarima erkent de kwaliteit van NEC: "Het is een jonge ploeg, maar ze hebben het heel goed staan. Dat moeten we niet onderschatten. We moeten het goed doen, maar dan hebben we een goede kans om de punten hier thuis te houden."

Verbeek twijfelgeval
De Doetinchemmers zullen het tegen NEC moeten stellen zonder aanvoerder Ralf Seuntjens en ook aanvaller Danny Verbeek is een twijfelgeval. Joey Konings, afgelopen zomer overgekomen van Heracles Almelo, zal naar alle waarschijnlijkheid de positie van Seuntjens in de spits overnemen. Mocht Verbeek niet kunnen spelen zondag, dan zal Mohamed Hamdaoui zijn plek op linksbuiten in gaan vullen.

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Dekker, Opoku; Van Mieghem, Konings, Hamdaoui (Verbeek).

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)