De Graafschap aast op eerherstel tegen MVV

Gepubliceerd: 03-12-2020 17:12. Bijgewerkt: 03-12-2020 17:20

De Graafschap staat onder druk door het matige spel en de slechte resultaten van de afgelopen weken. Tegen MVV in Maastricht wil de ploeg van trainer Mike Snoei vrijdagavond de nare smaak van de nederlaag op bezoek bij FC Eindhoven wegspoelen en aansluiting houden bij de top van de ranglijst.


"Dan is MVV een pittig wedstrijdje, op kunstgras", aldus trainer Mike Snoei. "Maar als je in de top van de ranglijst wil blijven staan en daar staan we nu met 28 punten, dan moet je winnen." Volgens middenvelder Johnatan Opoku is iedere wedstrijd op dit moment lastig: "We moeten gewoon zorgen dat we drie punten halen. Het mooist zou zijn met goed voetbal, maar het belangrijkste is de winst." Voetballend lukt het De Graafschap dit seizoen zelden om tegenstanders kapot te spelen, waardoor de lange bal in de slotfase vaak wordt gehanteerd in de jacht op een late overwinning.

Trainer Snoei stoort zich aan de kritiek op het opportunistische spel: "Die lange bal hoort er gewoon bij. Dat is hoe Simon Kistemaker het zelfs heel vaak deed. Met mensen die bijsluiten. Het D'ran-voetbal." Snoei denkt echter ook terug aan de manier waarop de Superboeren speelden met Youssef El Jebli en Branco van den Boomen in de gelederen: "Dat past ook goed bij ons. We zoeken daar een mix in. Dat krijgen we regelmatig goed voor elkaar. Maar als de resulaten iets minder worden, dan is het alleen de lange bal. Hoewel wij daar iets genuanceerder over denken."

Basisplaats voor Verbeek
Mohamed Hamdaoui en Jordy Tutuarima zijn niet inzetbaar in Maastricht, terwijl het meespelen van doelman Rody de Boer onzeker is. Danny Verbeek lijkt tegen MVV terug te keren in de basis, terwijl Snoei hoopt op het opbloeien van Rick Dekker: "Ik denk dat de ingredi├źnten aanwezig zijn om het tegen MVV recht te zetten."

Vermoedelijke opstelling: De Boer (Van den Dam); Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Schuurman, Opoku; Verbeek, Seuntjens, Van Mieghem.

Copyright ┬ę 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)