De Graafschap ‘moet winnen’ tegen Jong PSV

Gepubliceerd: 10-02-2020 11:02.

De Graafschap zag concurrent Cambuur Leeuwarden winnen en moet maandagavond tegen Jong PSV drie punten pakken om in het kielzog te blijven in de strijd om directe promotie. Trainer Mike Snoei kan op de Herdgang geen beroep doen op sterkhouder Ted van de Pavert, maar gaat desondanks uit van een goed resultaat.


“Wij moeten winnen om met onze twee concurrenten te blijven strijden om de bovenste plekken”, aldus een duidelijke trainer Snoei. Na het puntverlies in de vorige wedstrijd bij FC Eindhoven en de overwinning van Cambuur tegen MVV, heeft De Graafschap een achterstand van zeven punten op de koploper. FC Volendam heeft twee punten meer en komt ook maandag in actie. “Vanaf nu tellen alleen de punten”, zegt rechtsback Leeroy Owusu. “We proberen goed te voetballen natuurlijk, dat is de manier om punten te behalen, maar als we heel vies met 1-0 winnen ben ik ook al blij.”

Waar zijn ploeg jaagt op promotie, is Owusu door zijn transfer naar Willem II al zeker van eredivisievoetbal na de zomer. “Ik ben blij dat ik daar heenga”, aldus de rechtsback, maar voorlopig blijft promotie zijn belangrijkste streven. “Er zijn zoveel redenen om daarmee bezig te zijn”, zo geeft Owusu zijn motivatie in de promotiestrijd aan. “Voor de club, voor mijn medespelers en ook voor mezelf. Er staat ook nog een mooie bonus op, als speler speel je ook om geld te verdienen. Dat zijn allemaal dingen om het te doen, ik zie daar geen issues in.”

Basisdebutanten
Door de schorsing van Ted van de Pavert staat winteraanwinst Victor van den Bogert tegen Jong PSV voor het eerst in de basis. Daarnaast lijkt aanwinst Sven Blummel zijn basisdebuut te maken. Dat gaat ten koste van Stef Nijland, die net als Mohamed Hamdaoui op de bank plaats moet nemen. In de verdediging kiest trainer Snoei voor Roland Baas op de linksbackpositie.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van den Bogert, Baas; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Blummel.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)