De Graafschap ‘gewoon’ tegen Helmond Sport

Gepubliceerd: 11-03-2020 17:03. Bijgewerkt: 11-03-2020 17:10

De wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport van vrijdagavond gaat gewoon door met publiek. Wel beraadt de Doetinchemse voetbalclub zich op aanvullende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“Er is door ons afgesproken om de overheid te volgen”, zo laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap weten na het overleg tussen de betaald voetbalclubs bij de KNVB. “Ik vind dat een wijs besluit. Op dit moment betekent het dat onze Veiligheidsregio (Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, red.) geen signaal heeft afgegeven dat er niet gevoetbald kan worden in Gelderland.” Wel geeft Ostendorp aan dat er mogelijk aanvullende maatregelen volgen om met name de spelersgroep te beschermen tegen het virus.

Deze nieuwe maatregelen komen bovenop eerdere acties die club aankondigde. Zo is de players-escort afgeschaft en vinden er geen sponsoractiviteiten voor spelers en staf meer plaats. Ook brengen spelers geen bezoek meer aan de supporterskantine na afloop van de wedstrijd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)