De Gier pakt brons op het NK puntenkoers

Gepubliceerd: 24-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 24-08-2020 16:45

Schaatser Casper de Gier heeft op het NK inlineskaten brons gewonnen op het onderdeel puntenkoers. De in Laag-Keppel geboren De Gier moest Tom den Heijer en Luc ter Haar voor zich dulden.

"Ik heb er niet uitgehaald wat er in zat en dat kan ik alleen mezelf verwijten", aldus de De Gier die met gemengde gevoelens terugkijkt. "Ik heb een tactische fout gemaakt op een cruciaal moment en dat heeft mij een mooier resultaat gekost, waar ik nogal van baal." Volgens de marathonschaatser, die het inlineskaten gebruikt om in de zomer in vorm te blijven, was de voorbereiding was niet optimaal aangezien er geen rekening gehouden werd met wedstrijden in augustus: "Normaal gesproken sta ik tien keer per week op de skeelers. Nu was dat twee of drie keer, wat wel echt veel verschil maakt. Conditioneel heeft dit wel zijn voordelen, aangezien dat alleen maar beter wordt bij meer wedstrijden. Het heeft dus zijn voor en nadelen", geeft de Gier aan.

Volgende week zaterdag bindt De Gier nogmaals zijn inlineskates onder al in Zandvoort het nationaal kampioenschap marathon op het programma: "Dat is nog wel een hele mooie race. Vervolgens zullen we op 31 augustus op trainingskamp gaan met de marathonschaatsploeg van Jumbo-Visma naar Frankrijk om nog wat uren te maken met oog op de winter."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)