De Boetners droppen ‘Goeien Zin’ in crisistijd

Gepubliceerd: 26-03-2020 14:03.

De dialectrockers van De Boetners brengen vrijdag een nieuwe single uit, genaamd ‘Goeien Zin’. Alle optredens van de band zijn tot eind mei geschrapt door de coronacrisis, maar dat was geen reden om de release uit te stellen.

“Het is onwerkelijk vooral”, zegt zanger Kevin Raayman van De Boetners over de verplichte pauze. “We hadden een strakke planning, maar die is helemaal op de schop gegaan.” Zo is de geplande albumrelease op 31 mei verplicht geschrapt door de maatregelen van het kabinet en is een streep gegaan door alle andere optredens: “Laten we hopen dat we in juni weer de planken op kunnen, want we hebben lang genoeg thuisgezeten”, vindt de zanger, die met zijn band desondanks de single ‘Goeien Zin’ uitbrengt. “Bij het schrijven en opnemen was corona niet aan de orde, maar het heeft nu wel een andere betekenis gekregen. Dat je van elk moment moet genieten, ook de kleine dingen. Het voelt goed om het nu uit te brengen om mensen een glimlach op het gezicht te brengen.”

De cultuursector wordt zwaar geraakt door de coronacrisis. “De band is een onderneming en we hebben nu kosten, maar geen inkomsten”, zegt Raayman. “Dus wij hebben als band geluk dat we allemaal een andere baan hebben. Toch is het creatief gezien heel zonde dat je toffe optredens moet cancelen, ook los van het geld.” Voor de komende maanden wil de band bezig blijven: “We gaan kijken of we op Facebook iets live kunnen doen om in contact te blijven met de fans”, aldus de zanger. “Verder gaan we de plaat afmaken. Hij was al voor negentig procent klaar, maar nu kunnen we de laatste tien procent wat beter inkleuren.”

Release op Optimaal FM
Het nummer ‘Goeie Zin’ is donderdagmiddag voor het eerst te horen op Optimaal FM. Schakel rond 15.45 uur voor een interview met Kevin Raayman en de exclusieve release van de single.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)