Dans stijgt naar grote hoogte in het Amphion

Gepubliceerd: 19-06-2018 12:06. Bijgewerkt: 19-06-2018 15:17

Verticaal dansgezelschap Sky Motion speelt met hun nieuwe voorstelling Inner Worlds in het Amphion. In de Doetinchemse schouwburg zal het er tussen 4 en 8 juli voor zowel de bezoekers als de dansers anders aan toe gaan dan gebruikelijk.


“Het wordt een hele vernieuwende voorstelling”, laat danser Sjoerd Helder weten. “Mensen komen op het toneel te liggen in plaats van in de zaal te zitten, ze komen op ligstoelen te liggen en kijken dan boven de kap in en daar speelt de voorstelling zich af.” Voor jongerengezelschap Sky Motion is dit optreden ook anders dan normaal. “Voor ons is het ook een hele nieuwe ervaring,” vertelt Evelien Helder. “Inmiddels zijn we er al meer aan gewend maar in het begin moesten we er ook heel erg aan wennen omdat we het niet meer zelf in de hand hebben.” Normaal hebben de dansers zelf de touwtjes in handen maar bij deze voorstelling ligt alles in de handen van de techniek.

Soepel in de lucht
“We hebben een soort brainstorm gehad met een bedrijf en zij kwamen met een nieuw systeem”, vertelt Sjoerd Helder. “Ze wilden mensen laten vliegen in plaats van alleen objecten en ze zochten daar dansers bij.” De spannende voorstelling is bijzonder te noemen. “Het is in Europa heel erg uniek dus het is heel bijzonder”, vertelt zus Evelien enthousiast. Ondanks dat de dansers heel soepel bewegen in de lucht, is dat niet het geval. “Het ziet er heel makkelijk uit maar voor ons is het best wel zwaar”, vertelt de danseres. “Het kost best veel moeite, maar zo ziet het er niet uit.” 


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)