Dakloze man veroordeeld na aanrandingen

Gepubliceerd: 05-03-2019 13:03. Bijgewerkt: 05-03-2019 13:59

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is veroordeeld voor onder meer de vernieling van een ruit in Wehl en zeven aanrandingen. Hij verbleef in het Domushuis toen hij verschillende strafbare feiten pleegde.

“De man vernielde een ruit van het Domushuis – waar hij verbleef – toen hij niet naar binnen mocht vanwege een eerder die dag gegeven time out”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten over een van de strafbare feiten waarvoor de man is veroordeeld. Ook mishandelde de man een veiligheidsmedewerker van vervoerder Connexxion en heeft hij een minder valide man beroofd. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag door onbekende vrouwen in hun billen te slaan en knijpen. Ook werden twee medewerkers van de Domus door de dakloze man aangerand.

De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Volgens de Rechtbank Gelderland is de 46-jarige dakloze verminderd toerekeningsvatbaar. “Daarom moet de man onder andere een klinische behandeling ondergaan en geldt voor het drie maanden voorwaardelijke gedeelte van de celstraf een proeftijd van drie jaar”, aldus de rechtbank.

Foto: REGIO8 (archief, Domus)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)