Dahliaknollen de grond in ondanks afgelasting

Gepubliceerd: 30-04-2020 15:04. Bijgewerkt: 30-04-2020 18:36

Hoewel de bloemencorso's in de regio zijn afgelast door de coronacrisis, staan verschillende dahliavelden in de Achterhoek na de zomer wel in bloei. Organisatoren van corso's bekijken of ze een aangepast bloemencorso kunnen organiseren.

De organisatie zette eind maart een streep door het bloemencorso

"We denken aan een kinderbloemencorso, daarvoor is minder voorbereidingstijd nodig", zegt Herman ter Haar, voorzitter van het bloemencorso in Lichtenvoorde, tegenover Omroep Gelderland. "Maar het is nog maar één van de vele ideeën."Als er een kindercorso komt in Lichtenvoorde, is het nog maar de vraag of publiek welkom is. Tribunes komen er sowieso niet. "We moeten er goed over nadenken hoe we dat gaat organiseren", aldus Ter Haar, doelend op de anderhalvemetermaatschappij.

Het planten van de dahliaknollen is volgens de voorzitter noodzakelijk. "Als we het niet doen, gaat een deel van de knollen verloren en dat betekent een financiële tegenslag voor de corsogroepen", vertelt Ter Haar. Een deel van de dahlia's wordt gemaaid, waarna de knollen opnieuw groeien. Ter Haar is blij dat de kleurrijke bloemen alsnog te zien zijn in de regio: "Een jaar zonder dahlia's kan ik me niet voorstellen."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)