D66 Doetinchem wint alsnog een extra zetel

Gepubliceerd: 23-03-2018 11:03. Bijgewerkt: 23-03-2018 12:37

D66 Doetinchem heeft in plaats van drie zetels, vier zetels gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de definitieve uitslag.

ChristenUnie-SGP en Lokaal Belang leverden allebei één zetel in ten opzichte van de voorlopige uitslagen en komen beide uit op één zetel. Het CDA, de winnaar van de verkiezingen in Doetinchem, pakte de laatste zetel en blijft daardoor definitief even groot als vier jaar geleden: zeven zetels.

Verkeerde berekening
Het verschil tussen de voorlopig een definitieve uitslag kwam voort uit een verkeerde rekenwijze. “We hebben de presentatie van de zetels naar beste vermogen gedaan. Rob Janssens (de griffier, red.) en ik hebben koortsachtig staan rekenen. Maar het lukte ons niet het goed te doen en dat spijt ons'', zei burgemeester Mark Boumans. ''Mijn referentiekader was een gemeenteraad van negentien zetels en er zit een verschil tussen raden met negentien zetels en minder en met meer dan negentien zetels. De betrokkenen zijn de volgende morgen geïnformeerd door mij.”

Bekijk hier de reacties op de uitslagen van de verkiezingen in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)