Culturele verrassingstocht door kernen

Gepubliceerd: 14-09-2018 9:09. Bijgewerkt: 14-09-2018 10:15

Welcom organiseert in samenwerking met Montferland op zondag 23 september een culturele 11 dorpentoer door de elf kernen van de gemeente. Met theater, erfgoed, dans en muziek verzorgt elke kern een afwisselend cultureel programma.

"Montferland bestaat uit elf dorpskernen en het leek mij leuk een culturele toer langs die dorpen te organiseren", legt organisator Gerard Lamers het initiatief uit. De inspiratie voor de veertig kilometer lange tocht kreeg Lamers toen hij op bezoek was in Friesland. "Als organisator van 'Didam op Stelten' kwam ik in contact met een man uit Didam die Oldtimers opknapte en ten toon stelde. Hij nodigde me uit om samen met hem de 11-stedentocht in Friesland te rijden met een Oldtimer. Dat was ontzettend leuk, in alle elf steden was een leuke feestelijke sfeer. Dat heeft me aan het denken gezet", aldus Lamers.

De opening van de culturele toer wordt verricht door burgemeester Peter de Baat in de Julianastraat in Didam. Tussen 11:00 uur en 16:00 uur kan er genoten worden van de activiteiten in de verschillende dorpskernen. De tocht kan zowel per auto als per fiets worden afgelegd.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)