Cultheld Abena droomt van Engels voetbal

Gepubliceerd: 09-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 09-01-2019 16:22

Na een seizoen waarin Myenty Abena zich ontpopte tot cultheld bij De Graafschap heeft hij het deze jaargang lastiger. De verdediger geeft op trainingskamp in Navata aan open te staan voor een verhuurperiode en droomt in de toekomst van een stap naar Engeland.


"De Graafschap is en blijft mijn cluppie, de supporters en alles eromheen", aldus de 24-jarige Abena. "Maar als blijkt dat ik niet meer aan spelen toe kom, blijf je altijd verder kijken of zoeken. Niet dat het nu aan de orde is, maar ik ben een sporter en Ik ben jong, dan wil je aan spelen toekomen." De verdediger kon in het promotiejaar rekenen op een basisplek, maar verloor in de Eredivisie de strijd om de rechtsback-positie van uitblinker Leeroy Owusu. "Ik heb eerst wat gespeeld, maar daarna kwam ik op de bank terecht. Natuurlijk wil je altijd spelen, maar ik werk keihard en wacht op mijn kans."

Voor de verdediger pakte de eerste seizoenshelft niet uit zoals hij wilde, ondanks een voor hem indrukwekkende wedstrijd tegen Feyenoord. "Dat is een wedstrijd die me altijd bijblijft", zegt Abena, die daarna minder in actie kwam. Gevraagd naar het droompad van zijn carrière, kijkt Abena naar Engeland. "Dat heb ik altijd gezegd en dat gaat ook uitkomen", zegt hij overtuigend. "Op welk niveau maakt niet uit, als ik me maar in het Engelse voetbal kan ontwikkelen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)