Crowdfunding Behind the Corner is geslaagd

Gepubliceerd: 18-10-2016 14:10. Bijgewerkt: 18-10-2016 15:03

Behind the Corner heeft het streefbedrag van 25.000 euro van haar crowdfundingactie behaald. De actieperiode moest tweemaal verlengd worden, maar de totale opbrengst stond gisteravond bij het sluiten van de deadline op bijna 26.000 euro.


"Ik ben superblij. Heel blij voor de Achterhoekse popcultuur, maar ook voor het werk van de redactie van de afgelopen anderhalf jaar", aldus oprichter Meindert Bussink. "Het is een erkenning van de weg die we zijn ingeslagen en het biedt perspectief voor de toekomst." Het uitstellen van de deadline komt voort uit een substantiële bijdrage van de provincie, waarna de crowdfunding pas echt begon te lopen. "Wat je dan ziet is dat heel veel mensen gaan meewerken. Gaan meetrekken en -duwen. Dan moet je nog steeds wel hard werken maar uiteindelijk lukt het dan."

Het verschuiven van de deadline van de crowdfunding was voor Bussink geen enkel probleem. "Het doel was om een aanzienlijk bedrag bij elkaar te krijgen om nu gewoon echt een paar jaar lang verder te kunnen gaan met wat we doen. Dat die deadline dan een paar keer verschoven wordt en mensen eerst de kat uit de boom kijken, dat snap ik wel. Want het is ook wel een grote boom die we gaan optuigen." Het opgehaald geld wordt gebruikt voor een professionaliseringsslag van de organisatie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)