Crosser Hermans weer achter starthek

Gepubliceerd: 02-07-2021 15:07. Bijgewerkt: 02-07-2021 15:54

Zijspancrosser Koen Hermans staat zaterdag bij het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) in Oldebroek voor het eerst sinds lange tijd weer achter het starthek. Waar individuele crossers tijdens de coronacrisis in sommige gevallen konden blijven trainen, zat dat er voor de Hengeloër niet in.


"Het is natuurlijk een teamsport dus we zitten met twee man op de motor", laat Hermans weten. "We konden dus niet de anderhalve meter afstand houden waardoor we nog langer moesten wachten tot dat we weer terug konden op het circuit." In totaal kon de Achterhoeker acht maanden niet samen rijden met zijn Belgische bakkenist Glenn Janssens: "Het was wel even wennen toen we weer terug op de motor kwamen, maar we hebben het wel weer snel herpakt en dat voelt zeker goed." Om gedurende die acht maanden in vorm te blijven zocht Hermans hulp bij een personal trainer. "Toen was zijn vetpercentage wel iets aan de hoge kant, het fysiek was niet helemaal in orde en hij had veel last van zijn rug", laat personal trainer Bart Thuss weten. "Als ik zien waar die begin maart stond ten opzichte van nu is dat een heel groot verschil."

Dankzij het afgebroken seizoen reed Hermans het afgelopen jaar vrijwel geen wedstrijden, terwijl hij net in zee was gegaan met zijn nieuwe bakkenist. "Als je in de top komt van het zijspancross dan zijn er een aantal topbakkenisten en als dat bij jou past, ga je dat aan", vertelt Hermans over de samenwerking met Janssens. "Het voelt supergoed aan en ik denk dat we een hele goede prestatie neer kunnen zetten." Hermans rijdt dit jaar het ONK en hoopt ook bij de vijf geplande wedstrijden om het wereldkampioenschap achter het hek te staan. Hij heeft daar een duidelijk doel voor ogen: "Wereldkampioen worden natuurlijk!"


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)