Cross Gendringen gaat voor continuïteit

Gepubliceerd: 13-08-2019 14:08. Bijgewerkt: 13-08-2019 16:27

Het geluid van knallende uitlaten en scheurende motoren galmde afgelopen weekend door het buitengebied van Gendringen tijdens de 42e editie van de Autocross. Op het evenement, waar ook de vierde ronde van het NK werd verreden, kwamen ruim drieduizend bezoekers af.


“Met het Nederlands Kampioenschap (NK) komen bezoekers en rijders uit heel Nederland”, vertelt Martijn Maalderink namens de organiserende Autosportvereniging Gendringen. “Dan merk je dat er een groter publiek hier komt.” Het was de 42e keer dat de Autocross in Gendringen plaatsvond, waarbij de laatste jaren ook de NK-wedstrijden op zaterdag onderdeel zijn van het spektakel. Op zondag werden vervolgens regionale wedstrijden gereden. “De mensen met het kleinste budget kunnen tegen de sterke rijders met groot budget opboksen”, zo schetst bezoekers René Nibbelink de autocross. “Dat vind ik het mooie van de sport.”

Toch merken coureurs dat de populariteit minder wordt. “In vergelijking met tien jaar geleden is het afgenomen”, aldus coureur Edwin Tolkamp. “Alleen de diehards rijden allemaal nog. Je hebt met allemaal nieuwe eisen te maken omtrent uitstoot. Of het beter wordt, weet ik niet.” De organisatie zet dan ook niet op hun uitbreiding en ziet de afgelopen editie als voorbeeld. “Zoals het nu gaat, mag het ieder jaar gaan”, vertelt Maalderink. “Dat is de droom, mooie goede crosses organiseren met veel publiek.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)