Corsogroep 6Kamp zet alle bouwzeilen bij

Gepubliceerd: 06-04-2018 11:04. Bijgewerkt: 06-04-2018 11:38

Corsogroep 6kamp uit Lichtenvoorde zet alle zeilen bij om het terrein klaar te maken voor het nieuwe bouwseizoen. De groep hoopt binnen vier weken te kunnen beginnen aan de bloemenwagen.


“We hebben een hele bult geld binnen gehaald”, zo vertelt penningmeester Marin Buijs. “Genoeg om te kunnen beginnen, dus we gaan aan de gang.” Alle leden van de corsogroep stemden eerder al volmondig in met het plan voor de heropbouw van het bouwterrein. De Lichtenvoordse groep heeft, nadat deelname aan het Bloemencorso in gevaar kwam, net genoeg tijd om toch een wagen te kunnen bouwen. “Ja het wordt stressen”, geeft Buijs toe. “Normaal beginnen we het eerste weekend van april al met bouwen, maar dat gaan we dit jaar niet redden.”

Nadat de winterstorm van januari het bouwterrein grotendeels vernielde, heeft de corsogroep er nu weer de volle vertrouwen in. “De leden zijn weer gemotiveerd en gemobiliseerd”, vertelt ontwerper Jordy Mellink. “En er zijn superveel mensen op de bouwplaats aanwezig. Dus de wil is er.” Door gebrek aan tijd bouwt 6kamp een minder complexere wagen dan normaal. “Het gaat dit jaar geen heel groots idee worden met een boel figuraties, bewegingen of techniek en zo”, aldus Mellink. “Maar het wordt wel iets waar we met zijn allen achter staan.”

Op 9 september pronken de bloemenwagens in Lichtenvoorde tijdens het Bloemencorso, het op een na grootste corso ter wereld.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)