Coronavirus teistert Meddose atlete Esselink

Gepubliceerd: 29-02-2020 15:02. Bijgewerkt: 29-02-2020 16:39

Het coronavirus vertraagt mogelijk de Olympische ambitie die atlete Marijke Esselink uit Winterswijk-Meddo heeft. De meerkampster heeft onder andere dit voorjaar een een belangrijke kwalificatiewedstrijd in Noord-Italië en op het Spaanse eiland Tenerife, maar op beide plekken heerst momenteel het coronavirus en daardoor is het onzeker of de toernooien wel doorgaan.

"Het zorgt voor veel gedoe", vertelt Esselink tegen Omroep Gelderland. "We weten niet waar we aan toe zijn. Daar heeft iedere sporter last van." Om de Spelen te halen moet de Achterhoekse in de top 23 van de wereld eindigen of 6425 kwalificatiepunten behalen. Momenteel heeft ze 5905 punten en staat ze op plek 64 van de wereldranking. "Ik heb binnenkort wat wedstrijden die hoog meetellen voor de ranking en ik hoop dat het goed uitpakt."

De eerste punten voor de Spelen kan Esselink eind april behalen in Noord-Italië. "Dat toernooi is heel belangrijk voor mijn ranking, maar daar is ook gedoe door het virus", legt ze uit. "Het is te hopen dat het allemaal goed uitpakt. Eigenlijk is er niets zinnigs over te zeggen. Lastig is het wel. Ik hoor zelfs verhalen dat de Spelen niet dit jaar, maar volgend jaar worden gehouden vanwege het coronavirus."


Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)