Coronatest vanaf woensdag in Winterswijk

Gepubliceerd: 23-10-2020 13:10. Bijgewerkt: 23-10-2020 13:45

De nieuwe teststraat van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Winterswijk opent woensdag. De organisatie zocht al langer naar een testlocatie in het oosten van de Achterhoek omdat het een blinde vlek was.

"We hebben heel bewust in die hoek naar een locatie gezocht, precies om die reden", liet een woordvoerder van de GGD Noord- en Oost-Gelderland eerder weten. Op dit moment bevindt de enige andere testlocatie in de Achterhoek zich in Zelhem. De GGD heeft daarnaast teststraten ingericht in Zutphen, Apeldoorn, Heerde en Harderwijk. De teststraat in Winterswijk bevindt zich in een bedrijfshal aan de Tinbergenstraat. De uitgevoerde tests van de GGD worden in laboratoria in Apeldoorn en het Duitse München onderzocht.

De GGD laat weten dat het aantal testlocaties met de opening in Winterswijk op dit moment voldoende is. “Of het in de toekomst ook afdoende is, is koffiedik kijken”, aldus een woordvoerder. “Maar op dit moment voldoen we qua testcapaciteit aan de prognoses die vanuit het ministerie en het RIVM komen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)