Coronaregels voelbaar bij grenspompen

Gepubliceerd: 14-05-2021 11:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 11:52

Dat Nederlanders beperkt zijn in hun bezoek aan Duitsland merken ze bij tankstations aan weerszijden van de grens. Waar normaal een lange rij met Nederlandse kentekens bij de pomp van Kuster Olie in Emmerik staat, bleven de klanten nu een negatief testbewijs verplicht is de afgelopen maand weg.


"In het begin hebben wij zeventig procent minder Nederlandse klanten aan het tankstation in Emmerik gehad", aldus Lars Kuster, mededirecteur van Kuster Olie, over de klandizie bij de pomp aan de Kapellenberger Weg. "Dat heeft een tijdje geduurd want iedereen was door de strenge controles bang om over de grens te komen." Voor het bedrijf Kuster Olie geen groot probleem, want de klanten gaan nu onder meer naar de tankstations van het bedrijf aan de Nederlandse kant van de grens. "Zo zie je in 's-Heerenberg, bij de drie stations die we daar hebben, dat de verkoop van liters met twintig procent omhoog gegaan is", aldus de 23-jarige Kuster. "Er wordt meer in Nederland getankt, voor ons is het goed dat die stations beter lopen."

Waar de prijs in Nederland normaal al hoger is dan in Duitsland, kost benzine door de coronacrisis nog meer. De prijs ligt volgens de mededirecteur van Kuster Olie momenteel 35 procent hoger dan in maart 2020, voor de start van de coronacrisis. Hij noemt het logisch. Aan het begin van de crisis werden brandstofprijzen goedkoper omdat er veel werd geproduceerd, maar weinig werd afgenomen. Daardoor zijn oliebedrijven minder gaan produceren en is er nu minder aanbod. "De mensen gaan nu weer meer autorijden dus er is weer meer vraag, daar heeft de stijging mee te maken", aldus de mededirecteur. "Ik verwacht dat er in de toekomst meer wordt geproduceerd en de prijzen weer een beetje naar beneden gaan."

Stijgende lijn
Ondanks dat de pomp een enorme daling van Nederlandse klanten heeft ervaren merkt Kuster dat Nederlanders, al dan niet met een negatieve test, mondjesmaat terugkomen naar Emmerik. "Mensen komen hier weer de grens over, meer mensen laten zich testen. Het laten testen is goedkoper geworden en ook gratis als je veel over de grens gaat", vertelt Kuster. "Het ziet er nu weer beter uit." De mededirecteur hoopt vooral dat de strengere coronaregels in Duitsland snel worden afgeschaft: "We hopen natuurlijk dat ze mooi hier kunnen tanken en dat we weer volle pompen zien."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)