Coronaregels in Duitsland versoepelen

Gepubliceerd: 14-05-2021 19:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 19:46

De corona-noodrem in de Duitse grensstreek vervalt vanaf zondag omdat de besmettingsgraad aanzienlijk lager is geworden. Dit zorgt voor versoepelingen op verschillende gebieden, zo vervalt onder andere de avondklok.

In districten Kleef en Borken is vrijdag bekend gemaakt dat de regels zondag versoepelen. De corona-noodrem, die tot zondag van kracht is in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, komt daarmee te vervallen. De noodrem kan losgelaten worden omdat de besmettingsgraad gedurende vijf opeenvolgende werkdagen onder de honderd gevallen per 100.000 inwoners is gebleven. De versoepelingen betekenen onder andere dat de avondklok, die sinds drie weken van kracht is, vervalt en dat de terrassen weer open zijn voor gasten.

Verder zijn er openluchtconcerten met maximaal vijfhonderd bezoekers toegestaan, de concertgangers moeten wel ieder een zitplaats hebben en een negatief testbewijs laten zien. Andere culturele uitjes zoals het bezoeken van een musea of tentoonstelling zijn op afspraak toegestaan, wel met maximaal 1 persoon per 20 vierkante meter.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)