Coronapatiënt uit Doetinchem opgenomen

Gepubliceerd: 06-05-2020 14:05.

Het RIVM meldt woensdag dat er één nieuwe inwoner van de Achterhoek is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er ten opzichte van dinsdag geen nieuw overlijdensgeval uit de regio door het coronavirus.

De nieuw in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënt is een inwoner van Doetinchem. Daarmee komt het totaal aantal inwoners dat uit de gemeente is opgenomen op 21. Doetinchem is daarmee de zwaarst getroffen gemeente uit de regio. In Montferland (17), Oude IJsselstreek (17), Bronckhorst (17), Oost Gelre (14), Berkelland (10), Aalten (6) en Winterswijk (5) bleef het aantal opgenomen personen gelijk. In totaal zijn er nu 107 personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis opgenomen, of opgenomen geweest.

In vergelijking met dinsdag zijn er volgens het RIVM geen nieuwe personen uit de Achterhoek overleden aan het coronavirus. Doetinchem is ook qua sterfgevallen de zwaarst getroffen gemeente met vijftien coronapatiënten die niet herstelden van het virus. In Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Montferland (7), Bronckhorst (6), Aalten (6), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) bleef het aantal inwoners dat overleed aan een coronabesmetting gelijk. In totaal zijn 59 personen uit de Achterhoek niet overleden aan een besmetting met het coronavirus.

Vertekend beeld

De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)