Coronadrukte neemt toe bij het Slingeland

Gepubliceerd: 16-03-2021 15:03. Bijgewerkt: 16-03-2021 16:06

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem merkt dat het aantal beschikbare plekken voor coronapatiënten volstroomt. Na een rustigere periode moet er binnenkort mogelijk weer worden opgeschaald.

Het Slingeland heeft op dit moment vijftien bedden beschikbaar voor coronazorg, naast de vier IC-plekken voor coronapatiënten. “Het aantal coronapatiënten bij ons nadert de vijftien weer, terwijl we een aantal weken lang onder de tien zaten”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis, die aangeeft dat alle IC-plekken momenteel bezet zijn. “Dat is een momentopname en het kan over een uur anders zijn, maar het is wel zorgelijk.” Mensen met een afspraak in het ziekenhuis blijven gewoon welkom. “We hebben nog genoeg bedden voor andere zorg beschikbaar”, zegt de woordvoerder.

Eind december schaalde het Slingeland nog op naar in totaal 21 bedden voor coronapatiënten, naast zes IC-plekken. Om voldoende capaciteit voor coronazorg te hebben, kan het opschalen ook weer leiden tot het afschalen van planbare zorg. “We horen landelijk of regionaal wanneer we op moeten schalen”, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat verschillende ziekenhuizen in Nederland momenteel al aan het opschalen zijn.

Wachten op vaccinatie

Hoewel ziekenhuismedewerkers in de acute zorg gevaccineerd zijn, leeft er in het Slingeland veel frustratie dat de rest van het personeel nog geen coronaprik krijgt. Zo raakten in januari nog twee medewerkers van de dialyse-afdeling besmet tijdens een corona-uitbraak in het ziekenhuis. Volgens de woordvoerder wordt er hard gelobbyd om de vaccinaties te realiseren: “We maken ons er erg hard voor dat onze medewerkers een vaccinatie kunnen krijgen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)